Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NPC készítés Hamachi szerveren

a szervereden való NPC áruk beálítása, kovács szabályozása, árak beálítása.

1. NPC állítás.

Mindent a Navicatban kell. Miután felcsatlakoztunk a szerverünkre, oldalt player-> shop_item

az 1. oszlop (shop_wnum) az npc-k kódjai. íme a lista:

1-es a fegyverkereskedő

2-es halász

3-as vegyeskereskedő

4-es fegyverzetkereskedő (vértes)

ezek közül a fegyver és esetleg fegyverzetkereskedőt fogom állítani, a többire már rájössz a logikából.

akkor nézzük az 1-est. a 2. szlopban (item_vnum), kell a fegyverek ID-jeit írni. Azokat a kódokat, amiket egy GM használ, ha efgyvert akar csinálni magának. Figyeld meg! Mint látod, ott van az 1., a 19-es. A 19 a kard+9 kódja. nézz csak utána. Namost. 2kezes helyére 2kezes fegyót tegyél, és így tovább. Tegyünk most pl a kard+9 helyett egy fms+9-et. Akkor veszed, és a 19-est átírod 229-re. Remélem a fegyverek GM kódjait ismered, vagy van egy listád. Ha nincs, lentebb felteszek egyet. Most nézzük tovább. 1009. ez a tőr+9 kódja. írd át arra a tipusu tőrre, ami neked tetszik. legyen pls chakrtam+9. akkor 1099. Hát ennyi. A vértkereskedő is ugyanez. pls nézzük az 11209-t, ami a szerezets lemezvért+9. írjuk át mondjuk feketevas lemezvért+9-re  11299. így kell ezt. csak kell hogy legyen egy jó listánk, ellenőrizni, meik kód minek a kódja, és hogy mire változtassuk meg.

namost a 3. oszlop (count): ez a kiválasztott tárgy darabszáma. vigyázz, fegyverből. cuccból sose tegyél 1-nél többet! viszont ilyesmit mint nyíl, poti, bátorság köpeny, ilyenekhez írhatsz amennyit akarsz! Viszont! 200-nál többet ne írj, mert csak enyit szabad!

Ha pl beálítottad az npc-idet, bezárod a navicatot, (mentesz ha kell), és rebootolod a szerót. és lám mikor belépsz, hirtelen uj NPC-id lesznek. (a vidi még nem biztos hogy menni fog)

 

 
npc-k

 

2. új npc behelyezése, saját cuccokkal.

navicat, player, shop. itt látsz egy igen kicsi listát.

ittis ittlátod az 1,2,3,4,5...-t. ezek ugyanuhy a shopok kódjai. a ???-eket átírhatod amugy másra, ugyanis ez az npc-k neve. ird pl h kereskedő. de ne legyen ugyanaz a név többhöz. aztán a 3. oszlop. ez az npc-k GM kódjai. Tehát ha a játékban beírod GA-ként a 9001-et, egyzsercsak ottterem egy fegyverkereskedő. nade nekünk nem ez a lényeg. a listán lévő NPC-kből válasszunk ki egyet, aminek feláldozzuk a tartalmát. legyen pl a 8-as, a tüzijátékos. most az ID-jét, 9004, írd fel magadnak vhova. és jegyezd meg hogy ez a 8-as.

most ezt zárd be, és nyisd meg a shop_ietm-et, ahol az árukat szabályoztuk. innentől egyszerű a móka. megkeresed a 8-ast, és a kódjait (legyenek bármik azok, most nem kell keresni az ID-jeiket), egyszerűen írd át arra, ami kell. De vigyázz, ha túl sok dolgot teszel bele, az NPC-be nem fog férni, és az elrontja a kiválasztott npc-t. ajánlok néhány itemshop-os dolog kódját: (én ált. ezeket teszem kül. npc-be):

72016   3. kéz
71033   érzelem maszk (aszem pár napos)
72701   szél cipő
71095   V2 jegy
70038   bátorság köpeny (1 db)
27989   metin iránytű
72701   EXP gyűrű (50% pár óra)
72008   tolvaj-kesztyű (ezis pár óra)


Ló dolgok:
50053   30-as ló hívója
50056   vörös ginzeng (1 db)
50061   lószelídítés könyve
50059   növény, ha meghal a 30-as ló
50060   lóskill könyv (1 könyv= 1 skillpont)

namost. ugyebár egyzsercsak elfogynak azok a 8-as cuccok. ilyenkor nincs más teendő, mint nyomsz egy ctrl+n-t, vagy lent a fekete + jel. ilyenkor betesz egy új sort. elejére írd a 8-ast, a továbbit tudod. mented, reboot. miután belépsz ujra a szeródra, most GA-ként írd be az npc-d kódját. (amit felírtál, esetünkben 9004.) és lám ott az npc, sok jó cuccoddal ;D

Fontos: ha az egész folyamat során elrontasz egy kódot, és a kód hibás, az egész NPC, amibe tetted "volna", üres lesz a játékban. Ilyenkor nézz utána mit ronthattál el.

 

 
VideĂłklipp cĂ­me

gondolom egyesek a kovácsot is át akarják állítani :P

navicat, nyomsz egy F6-ot. bejött egy konzol:

hogy ne kérjen cuccot:

UPDATE player.refine_proto SET vnum0=0;
UPDATE player.refine_proto SET vnum1=0;

hogy ne kérjen pénzt:

UPDATE player.refine_proto SET count0=0;
UPDATE player.refine_proto SET count1=0;
UPDATE player.refine_proto SET cost=0;

hogy ne törjön:

UPDATE player.refine_proto SET prob=100;

azthiszem valahogy így van külön külön, de a legbiztibb ha mindet beírod. ezeket a parancsokat egyenként be kell írni, végén a pontosvesszővel. és kész. ehez vidi nemlesz. sztem megy egyedül.

 

EZENNEL BOCSÁNATOT KÉREK, MERT NEM JÓL MUTATTAM A VIDEÓN AZ ÁRAK SZABÁLYOZÁSÁT! MERT AZ item_proto-BEN KELL! A GOLD OSZLOP!

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 35581
Hónap: 193
Nap: 3